Ett misslyckat rymningsförsök/skrivförsök

Karlsö-båten har hittat tillbaka upp på land. De fick lyfta upp den med en stor kran, jag tror inte att den ville det egentligen. Det såg verkligen ut som ett flyktförsök i mina ögon.
Har spenderat några timmar med Amanda idag. Det var härligt att sitta och prata med henne i köket igen, och bara vara.

Har upptäckt än en gång att jag inte är något stort fan av 80-talet. Insåg det nu när jag såg slutet av Let's Dance, och alla var verkligen fult klädda och musiken var kass. Det enda som var bra med det årtiondet är nog att de flesta av mina vänner föddes då, och Pontiaks hit som heter just "80-talet"!

Tips till er som behöver lyssna på en bra låt: The Hunger av Distillers! Fantastiskt.
Egentligen skrev jag bara ett blogginlägg för att jag vet att det är så kul att läsa nytt som någon har skrivit. Så det här är för er skull. Så att ni hade en minuts tidsfördriv. Om ni hade tråkigt.

Sweet Miss Blue

Jag är nykär! Vincents hit är nyupptäckt för mig, och jag fullkomligt älskar den!!


Sweet is the smile that paints your lips
Happy are those jeans to be shaping your hips, it's true
I'm stuck on you
Lucky is the shirt that covers your chest
You wouldn't have the ego to discover the rest of you
I'm stuck on you, yeah yeah


Helt fantastiskt.


En skör tråd

Om någon hade sagt till mig när jag gick i sjuan att jag skulle stå och sjunga på Kuff i fredags, då hade jag nog bara gått därifrån. Jag har aldrig haft intresse av att gå på Kuff, och jag har varit för blyg för att sjunga för andra. I alla fall tills för några år sedan.
Men i fredags spelade Johan, Danne och jag på Kuff, och det gick förvånansvärt bra! I torsdags repade vi lite, första gången Danne var med. Och då kändes det bara självklart att han också skulle vara med på spelningen!

i övrigt måste jag berätta att Karlsö-båten har det lite kärvt just nu. Den gjorde ett tappert rymningsförsök i fredagskväll, när det stormade så hemskt här att jag höll på att flyga bort. Den ser nu ut att hänga i en skör tråd över kajen i småbåtshamnen, eller snarare några tjocka red från två traktorer. Dom gör sitt bästa för att hindra den från att åka ner i havet.
Repen ser dock ganska fåniga ut i jämförelse med båten, men den har ju hängt kvar i två dygn. Så det funkar väl. För de som inte har tid eller möjlighet att åka ut på hamnen för att se det groteska ekipaget, så finns det väldigt talande bilder på helagotland.se. Måste betraktas, det ser verkligen... skumt ut... Och komiskt! 


Friends

Jag har drabbats av övertrasserat tålamodskonto. Ja, jag kom på det själv. Ikväll känns det som att alla jag har försökt prata med skiter i mig. Det är såklart inte så att de skiter i mig, men jag har gått omkring ikväll med en klump i magen och nu kom jag på att det är så det känns. Övertrasserat tålamodskonto. Varför? Antagligen på grund av den senaste tidens påfrestningar och nu har ingen tid med mig. (I kombination med fel vecka i månaden.)
Om jag desperat skulle ringa runt till lite mer folk skulle såklart någon ha tid. Men jag vill inte anstränga mig. Så lite får jag skylla mig själv.
Har gjort massa bra saker idag, gick upp och simmade tidigt, gjort lite ärenden, kört hem grannens bil, målat element, pysslat här hemma, eldat. Ändå känns det som att jag inte räcker till, som att jag måste anstränga mig mer och uträtta mer. Förvalta tiden och inte slappa. Ligga i.
Fan heller, jag hör ju att det låter konstigt. Bara för att jag råkar vara kvinna tänker jag inte bete mig som 50-talets hemmafru. Nu kollar jag på Vänner i stället.


Dom sista drömmarnaDom sista drömmarna sträcker sig mot himlen
Över torgen här går var och en för sig
Om vi förlorar varandra här i vimlet
Så minns att jag står bakom dig
There's no one like you to be foundMycket ska man va med om

Så var jag nyopererad igen. Spenderade två timmar hos käk-kirurgen igår eftermiddag. Det är inte det roligaste jag har gjort. Trodde seriöst att han skulle vrida skallen av mig när han inte fick in skruven ordentligt för tredje gången. Jag hade bedövning, så det gjorde inte så ont på det sättet, men det var fruktansvärt obehagligt att känna hur mycket dom tar i i min lilla mun. Jag trodde att jag skulle gå sönder ännu mer.
Sen fick jag lite av en chock när jag var klar. Jag insåg att jag gått och väntat på den här stunden sen i somras, och nu var det över. Efter en lång tids väntan. Men nästa moment, som är i början av mars, är det slutgiltiga kapitlet i den här långa historien. Då ska jag få min permanenta tand, som jag ska ha i hela mitt liv, och inte gå runt med en klump på en tandställning. Den dagen har jag väntat på i fjorton år.
Det ska bli så otroligt skönt.


Jo sen var det ju Rockkarusellen i onsdags kväll. Det började med att jag och Johan inte hittade dit vi skulle. Inte med en gång iallafall. Sen hade dom skrivit fel namn om oss. Vi heter Gastelyckan Ö, och dom hade skrivit Gangsterlyckan. Det ger ju lite fel bild av dom som aldrig hört oss, även om Gastelyckan Ö inte heller ger sken av en liten mjuk duo.
Sen, när vi satt på den stora scenen och skulle testa ljudet, kom det in en tjej som sa till sin kompis "Hette det inte Rockkarusellen?". "Jovars, vi vet. Vi undrar också vad vi gör här", tänktes det på scenen. Och resten av kvällen också för den delen. Fram till speltiden, två timmar senare, vältrade vi oss i självömkan.
Men det gick helt okej. Medhörningen var kass, men några sa att vi va bra. Och en tjej menade det.

Ja mycket ska man va med om.


Come on let's pretend

Några mollackord söker sig in i något av mina rum
Ett munspel skriker försiktigt i enkla toner
att jag väntar och väntar på att någon ska ha mindre att göra
på att någon annan ska ha mera energi och livsglädje
och på att en tredje ska ta sig tid och ge mig mer

och jag undrar om drogerna verkligen fungerar
nästa gång vi provar
blir det samma glädjerus?
blir det samma känsla av värme?
blir det samma?

men även mollackord bär på så mycket kärlek

A way to say goodbye

Kanske lyckas jag fånga upp dig ikväll. Jag hoppas verkligen. Och det känns inte som att jag lyckas så ofta..
Igår fick jag slå mig själv på armen för att inte börja skriva ett sms och bara kolla om du kanske skulle ha lite tid ändå. Jag visste att du inte hade det.

Det finns kanske alltid orsaker till att träffas.
Likaväl finns det kanske alltid orsaker till att inte träffas.

Ciggarettes and alcoholHur kan mitt hjärta krossas av att se någon annas hjärta krossas?


image7


Cold Roses
Hur visas medkänsla på bästa sätt?


image6


I should hire you, to be my brain.

Helgen har bestått av en snabbvisit i Bryssel, hos min morbror och hans familj.
Åkte dit med Nickan såklart, och äventyret började så fort vi steg på bussen på Cityterminalen. Vi hamnade brevid en man som inte kunde sluta titta på oss, och han satt längst ut på sätet närmast oss. Hans mobil ringde då och då, men det enda vi hörde var "blableblö, chutefli, oui, Pari, lalala.." Inte visste jag att franska kunde vara så sexigt! Ett snabbt konstaterande; han är fransman.
Någonstans under dessa förunderliga 40 minuter på bussen, somnade han till och tappade sin plånbok ner i mittgången. Nickan och jag har spekulerat kring detta fenomen under hela helgen, "sov han verkligen? jag tror inte det.." "han tappade definitivt plånboken med flit.." För självklart, eftersom han pratade så sexig franska, var jag tvungen att säga "Excuse me, I think you dropped your wallet" när han hade vaknat till efter två minuters slumrande. Det jag fick till svar var ett kort: "Thank you." Väldigt nonchalant.
Vi var övertygade om att det var slut med flirtandet, som ärligt talat inte kan rubriceras som flirtande.
Men han följde efter oss lite försynt inne på Arlanda, när vi gick till incheckningen. Fast snart försvann han igen. Jag tänkte i mitt stilla sinne; farväl, Oh snygga fransman. Vi ses aldrig mer.
HAH! Trodde jag ja. Han dök upp bakom oss igen, lika försynt men ganska uppenbart att han kanske ville något, skulle kanske också han till Bryssel? Efter en stund gick han ifatt oss och sa "Thank you for finding my wallet." "Oh, it's okay" svarade jag och log försiktigt. Han sa nu att han skulle ta någonting att dricka där borta och "See you!"
Vaddå See you? Han visste vad som skulle hända, jag lovar. Det slöt såklart med att han bjöd på fika, han kände att han var tvungen eftersom att jag hade hittat hans plånbok.
Det var här vi kom på att han nog hade tappat den med flit. Vi hade jättetrevligt under fikastunden, han pratade perfekt engelska och var väldigt fransk men ändå inte. (Tror jag. Har aldrig träffat någon fransman.)
Det var också här han sa till mig "I should hire you, as my brain.." Han kom också fram till att Nicole skulle vara hans estetiska sida hos honom själv. Jag tyckte att hon skulle vara hans Good looks. (Inte för att han egentligen behövde det.) "So, what can I offer you? You can't just offer me things, I have be something for you." Åh, jag vet minsann vad jag tyckte att han kunde få erbjuda.. Nej seriöst, jag sa att han skulle vara vår advokat, eftersom han pluggar juridik.
Vi utbytte telefonnummer, och när han hade gått ringde han för att kolla att det var rätt siffror. Yeah right, han ville bara prata mer med oss. Sen skickade han ett sms och frågade vad han skulle köpa med från Paris till oss. Vi svarade "Perhaps some champagne", bara på skoj.
Sen var det inte mer med det. HAH! Trodde vi ja. När vi kom tillbaka från Bryssel och satte oss på bussen från Arlanda klockan halv 1 på natten, kollade jag ner i mittgången. Och vem kommer strosande med sin bekanta väska över axeln, om inte den omtalade fransmannen! Jag utstötte något i stil med "Oh my goood. Nicole, det är inte sant!!!" Han satte sig vid oss och sa sitt fina "Hello" lite fnissande.
Vi utbytte artighetsfraser och efter en stund sa han "So, I got the champagne for you.." GAAH!! Han hade köpt champagne till oss! Vad är det här för en snubbe, en stalker? Vad vill han egentligen? Han ville träffa oss igen dagen efter, men vi vågade/orkade inte. "Just don't let me drink this champagne on my own..."
Vi har nog kommit fram till att han bara är väldigt fransk, det vill säga artig, och måste ge bort saker till vackra kvinnor. Speciellt det dom ber om.
(Jag måste tillägga att han inte är en sliskig 40-taggare med tjocka guldkedjor kring halsen och uppknäppt skjorta, utan en snygg, trevlig ung man i 23-årsåldern med uppknäppt skjorta.)

Någonstans emellan dessa sammanträffanden blev jag och Nicole rejält uppraggade av italienare och belgar på nattklubbar i Bryssels centrala delar. Vi spenderade också en hel dag med att kolla på One Tree Hill, säsong 4. Givetvis skrattade vi en hel jäkla massa och diskuterade allt och alla vi såg överallt. Inte en helt vanlig helg i mitt liv, men en helt vanlig helg med Nicole.

Minst sagt svårslaget.


RSS 2.0