Påskliljor, tenta och musik

Jag har tenta imorgon. Just nu pluggar jag inte, för att jag tycker att allt är lugnt och jag har koll på allt. Det har jag inte! Jag vet det. Måste stressa upp mig, eftersom jag lärt mig att en viss mängd stress är bra för prestationsförmågan. Har koncentrerat mig så mycket på att slappna av på sistone, och nu har det fått effekt. Blir snurrig av den här diskussionen med mig själv. Har inte tid att plugga, är upptagen av Spotify. Shit, det finns så mycket musik att lyssna på.
Min hyresvärd måste verkligen tycka om mig. Jag kommer hem efter en veckas bortvistelse, och en bukett påskliljor och ett Välkommen-hem-kort väntar på rummet! Dessutom har hon köpt ett nytt kylskåp. Jag blir så glad!!

Keep on running down the road


Musiktips idag:

Shooter Jennings - This Ol' Wheel (om du vill vrida upp volymen för en stund)
Bon Iver - re:stacks (om du ska gå och lägga dig om en stund)


Så kan jag vara mig själv för en stund.


.

Tillbaka på spår


Är hemma igen. Mitt andra hem. Eller mitt första hem. Det beror helt på hur man vänder och vrider. Inte det första hemmet jag bott i, men där jag bor för tillfället. Och jag kände verkligen när jag traskade genom Centralstationen hur leendet kom tillbaka. Hem igen, jag drog en suck som illustrerade min sköna känsla av att vara tillbaka.

Hey you good ones!

Musiktips:

Nada Surf - Always Love


Hög volym, bra högtalare, och jag kan inte låta bli att tycka
att texten är rätt för mig även om den kanske inte är det.
Jag älskar den!! Tack Nicole!!


Jag älskar dig!!


En klar bild om vilken stund det borde vara


Det är en sån där kväll när jag vill sitta här ute på terassen och ta en cigg, sommarvarm kväll, solen står lågt på himlen och lyser på glasdörrarna, jag sitter där med ett par slitna shorts och en skön t-shirt, filosoferar, tänker på livet. Allt är lugnt, grannpojkarna är tysta för en gångs skull, inget låter från spik-och-bankhuset men jag ser kvinnan där inne gå med en matta ut till tvättlinan, i ögonvrån.
Inga euforiska känslor, en viss skepsis när jag tänker på något, jag tänker på mycket.
Där vill jag vara.


Nej, jag har inte börjat röka. Det är lugnt.

Musiktips


Musiktipset idag:

Bo Kaspers Orkester - En Dag Att Bli Kär På


Den är vacker.


.

Våren är kommen?

Har äntligen börjat lyssna på Eva Eastwood, och jag njuter av hennes härliga röst. Låttips: My My My, Soaking Up Rays och I'm Gonna Party, riktiga vårlåtar! Och nu är det faktiskt vår i denna härliga stad, solen skiner och jag blir genomsvettig när jag klättrar uppför berget. Vaknar med solen strömmande genom gardinerna. Då är det svårt att somna om...

Och som Pontiak skulle sagt, "nu är det gymma, gymma och åter gymma som gäller"!

Seger!

JAAAAAAAA!!!! JAG KLARADE TENTAN!!


En något komplicerad men nödvändig berättelse

Ja herregud. Det här med spårvagnar... Jag gillar dem skarpt ibland, och andra stunder gör jag inte det.
Gårdagen: Efter att ha suttit i skolan i tre timmar och fattat ungefär 20% av föreläsningen ska jag bege mig hem till Johan för ett mellis innan gymmet. Jag går ut ur lektionssalen och tänker att jag egentligen behöver gå på toa, men om jag skyndar mig ut till spårvagnen så kan jag utföra mina behov hos Johan. Är en aning tidspressad. Ser min vagn (som jag tror är rätt men hinner inte kolla) och hinner på i absolut sista sekunden. Precis när dörren stängs bakom mig inser jag att det är fel. Åker en station och hoppar av för att ta samma väg tillbaka.
Efter ca 5 minuter kommer nästa, och jag funderar kring huruvida jag ska åka runt halva stan eller byta vagn och kanske ta lika lång tid på mig ändå. Efter en stunds stressat resonerande ser jag vagnen jag tänkt byta till rulla förbi precis när jag kommer dit, så jag sitter kvar där jag är. Tänker att 20 minuter inte är så farligt, kan va skönt att sitta där i solen och lyssna på den sjungande föraren, stressa av. En jättebra plan tills vagnen stannar, går sönder alltså. Startar inte. Jävlar också, går till nästa station och lyckas efter en del krångel till ta mig hem till Johan. Går på toaletten... Springer till gymmet...
Imorse: Vaknar av att solen skiner i mina ögon. Jag ska åka samma väg fast andra hållet, och har så fint listat ut att jag precis hinner till skolan om jag åker runt halva stan och inte krånglar med byte och annat tjafs. Yeah right, det måste vara samma vagn som dagen innan för den stannar igen! Får gå tre-fyra stationer. Blir försenad och svettig. Fattar allt som läraren pratar om, glädjs åt detta och försöker se det som ironi och humor att Göteborgs Spårvägar utmanar mig med ojämna mellanrum!

Till min förtret snöar det som det bara gör i nederbördernas hufvudstad. Stackars vårfåglar som sjungit så vackert denna annars soliga vecka. Längtar till Gotland.

Att inse vidden av liv


Gör sit-ups, byter sängkläder, städar och fixar lite, lyssnar på popmusik. Då är det inte lätt att bli trött! Ska till skolan imorgon men har ingen lust att gå och lägga mig. Vill nog egentligen att helgen ska fortsätta flera dagar till!
Kollar statistiken och ser att jag haft 17 sidvisningar idag. Undrar vilka ni är! Ni får gärna berätta. Jag har spärr på kommentarerna, så de kommer inte att synas här. Bara jag läser.

Längtar till Hemmet på Ön. Ön. Människorna i byn, och runtom. Det som lockar mest just nu är att bara få vara där, på vägen utanför huset och bara gå lite. Det ska bli fint! Och Emilia. Mamma och pappa. Och resten.

Kanske dags att sova? Men vem bryr sig egentligen. Det är mest idéer. Det är klart att jag blir trött om jag inte sover, men det är helt okej. Lyckliga stunder ska njutas av, och utlevas så mycket som det är möjligt!

Kom ihåg att lämna en liten signatur, om ni vill.
Kram på er. Sov gott världen.
Ni finns här, jag finns där.Musik är styrka


Musiktips: Red Hot Chili Peppers - Readymade
Den drar i musklerna, tar fram de där måstena man känner, omöjligheten att inte lyssna. Lyssna på den!!
'

Vissa söndagar ändå...

Några servetter kvar från Pressbyrån. Nya filmspår på datorn. En stor hög disk, vinkartonger och kladdigt köksbord. Böcker som väntar på att läsas och anteckningar att gå igenom.
Ont i fötterna och trött i kroppen. Helgen var härlig och jag ler åt nya minnen.
Nej, jag har nog inte mig själv tillräckligt samlad för att kunna skriva ett samlat blogginlägg.
Men söndagar har en viss charm ibland, som är överväldigande.

Mitt i de ögonblicken..


Skuttar genom stan och älskar helt plötsligt livet. Är det det här som gäller? Ja det är det!
Solen, staden, lyckan, musiken. Allt finns där. Här! Det är DET HÄR som gäller!

!

Det är jag som är viljan och vinden

Aah... Gymma. Fortfarande glider endorfinerna omkring i kroppen. Ljuvligt! Behöver inte så många andra droger! Däremot måste jag tillbaka till Sticky Fingers, snarast! Sjukt bra musik och bra dansgolv!

Konstigt vad musiken har för effekt på min sinnesstämning.
Lyssnar på Mudcrutch och längtar efter att lyssna på musik med pappa.
Och nu blev det Krunegård, längtar efter någon annan...
Tegan and Sara, måste vara minst två år sedan jag lyssnade på dem. Tar mig tre år tillbaka i tiden.
Hets, och jag är i Hanoi.
Anttila och Paris, sommarnatt körandes i bil 2008.
Cornelis, på en buss med min älskling i Kambodja.
Shooter Jennings, och jag är tillbaka vid pappabehovet.


Dags att sova.


Väder, helg och positiv.

Jag brukar inte klaga på vädret, eller brukar jag det? Iallafall så gör jag det nu, skittråkigt med regn och snöblandat som blöter ner allt. Grått och trist.
Är iallafall glad över att helgen var så lyckad. Umgicks med massa folk och det kändes som att alla var på topp! Dans, sång, gitarrspelande, skratt, framtidsdrömmande, promenader, djur, fikande, film... Alldeles för lite plugg egentligen, men det hade gjort helgen tråkigare. Ibland känns det en aning meningslöst att läsa när jag inte förstår.
Att en fin, nyklippt och härligt glad gotlänning hälsade på gav mycket energi. Det tackar jag för!

Inser nu att jag göra alldeles för många saker samtidigt. Pluggar, sitter på facebook, läser mailen, skriver blogg, svarar på en intervju och skriver en låt. Tror att jag lägger ner bloggandet för stunden...

RSS 2.0