None of dem baselines fill the room

Musiktips:

Robyn - None Of Dem Featuring Röyksopp

Helt rätt. Typ jämt.
Tack för musiken, och min frisyr

Visste inte att det gick att drömma så mycket på en halv natt. Vaknar och är helt trött i huvudet av alla ställen jag varit på och alla människor som jagat mig hela natten. Tar ett tag att orka sig upp.
Spelar Robyn (Bodytalk 1&2) för att komma igång på rätt sätt, det funkar utmärkt. Robyn är lite av en idol för mig, och såna har jag inte många nuförtiden. Det var mer när jag var yngre. Nu får det en helt annan innebörd, kan inte kalla vem som helst för idol. De två senaste skivorna är helt fantastiska. Jag lyssnar inte på så många artister som gör elektronisk musik på det sättet, det blir mest rock och pop som är instrumentbaserade. Men vissa musiker går inte att undvika att älska, som gör elektroniskt. Robyn är en av de få, kombon med hennes enastående röst och de enkla geniala beatsen, samt melodierna som verkligen tar sig in. Blir förundrad varje gång jag lyssnar på henne. Hon är ett geni.
Dessutom har jag den här svenskan att tacka för min snygga frisyr som jag är så nöjd med. När jag såg henne på WOW förra året, då insåg jag att det är en SÅN DÄR frisyr jag ska ha. Och så blev det inte, men nästan. Har aldrig innan haft en frisyr som jag är helt nöjd med varje dag.

Tack för det, Robyn.

Och alla försöker bli av med leran

Musiktips:

Håkan Hellström - Dom Där Jag Kommer Från

En frisk fläkt i min vardagDagen idag är en märklig dag.

Idag är det måndag. Ganska ofta är det måndag. Jag försöker tänka tankar som "tiden går långsamt" istället för tvärtom. Jag vill att tiden ska gå långsamt. Det är lätt att hasta iväg, försöker bromsa såna onödiga instinkter. I try.
Början på veckan och inte ska jag jobba idag heller. Jobbade på äldreboendet igår och det kändes jättebra, och har mer planerat. Men idag då? På Sifo finns inget och bemanningen har inte hört av sig. Solen skiner idag, lågt på himlen såhär års, ska passa på att gå ut och få d-vitamin i kroppen! I need.
Sen när det inte är lika ljust ute, då ska jag sätta mig med anteckningarna från bomullsföreläsningen och skriva rent. Hjärnstorma fram mina tankar om världen. Det ser jag fram emot. Det kommer blir sådär som när jag har så många intressanta tankar i huvudet att mina fingrar inte hinner med. I love.

Kanske får ni ett musiktips också. Om jag hittar nåt som känns rätt.

Bomullsindustri

Åkte till Stockholm med min fina kumpan Matilda, för att gå på en föreläsning om Bomull och industrin. Bodde hos den underbara stockholmaren, riktigt mysigt med lite kvalitetstid. Vi spenderar alldeles för lite tid ihop, men så blir det också så himla bra när vi väl ses. Alltid.
Föreläsningen var på två timmar, men oj så mycket tankar som snurrade i huvudet efter det. Riktigt bra var det. Ska försöka skriva ett blogginlägg senare när vi sammanställt en bra text. Det finns så mycket att lära. Vi vet så lite om de missförhållandena ute i världen. Människor sliter för sin familjs överlevnad, och vi köper en t-shirt för 49 kronor. Hur är det möjligt?
Köp ekologiska och i den utsträckning det går; fairtrade-märkta kläder. Annars - gå på second hand. All shopping du gör kan ha en positiv påverkan på någon annans liv, i stället för tvärtom.
Jag känner inte samma ihålighet i mig själv när jag handlar miljövänligt, och solidariskt. Det är en annan sorts shopping-kick.

Har haft migrän hela natten och dagen. Det önskar jag inte någon. Sovit många timmar och druckit lite kaffi, inte svårt att hålla sig vaken tills Johan kommer hem från jobbet ikväll.

Jag hoppas att just Du har en riktigt fin Lördag!
Kram

Drömkåken

Hittade mitt drömhus idag på en mycket fin långpromenad med Johan. Självklart ligger det i Örgryte, och självklart är det rosa. Stora åttarutorsfönster och ett magnoliaträd på framsidan. Trädgård full av rosor, olika kulörer i olika längder. Nära till kanalen, vatten väger tungt. Ganska lugnt område och allt är fint.
Nu är det bara att samla ihop miljonerna.

Indisk gryta till middag!

Styrelseledamot

Idag hade vi möte med textilnätverket. Vi bestämde massa saker, bland annat styrelsemedlemmar och namn på nätverket. Och jag sitter i styrelsen! Har inget konkret att bidra med, men att jag fått förtroendet ändå känns väldigt ärofyllt. Nu börjar det hända grejer. Och att vi faktiskt kommer nånvart på varje möte är också väldigt kul, det känns lovande för vårat projekt!
Tanken är att vi (nätverket) så småningom ska starta en galleria för företag som säljer ekologiska/etiskt hållbara kläder, skor, smycken med mera. Det finns ett intresse från konsumenter av att köpa dessa produkter, men majoriteten av konsumenterna upplever att de inte att få tag på. Om vi samlar ett antal företag och butiker på ett ställe så blir det mycket enklare att hitta vad man söker. Samtidigt ska människor som inte känner till den ekologiska klädindustrin få upp ögonen för problemet med konventionellt framställt mode.
För att sammanfatta.

Har lite jobbiga tankar som grundar sig i att jag inte jobbat på ett tag. Egentligen gör det inte alls mycket, jag vet ju att jag klarar mig ändå. Men har liksom idéer om att jag måste jobba ett visst antal dagar per vecka, annars går jag i konkurs. Men det kommer inte hända. Nu jobbar jag på att vända dessa tankar till något positivt. Det går okej.

Lyssnar på Robyn. DET kan jag inte göra på jobbet.
Cursing the dawnMusiktips:

The Cardigans - Live And Learn

När jag börjat lyssna på Nina går det inte att byta till nåt annat.


.

Kurerar

Den här förmiddagen tillbringas med att kurera Klara. Dricker Hot Lemon Ginger, alltså ingefärste med citron och honung. Började med en varm dusch med kaffeskrubb och sen massage med kardemummaolja. Ylletröja och mjukisbyxor. Havregrynsgröt med kanel. Är varm nu.
Sovit dåligt och konstigt. Orkar inte jobba men har inte jobbat på en vecka nu, så egentligen är det dags. Är det ens tillåtet att jobba med sjuka om jag är sjuk själv? Sånt borde jag veta kanske. Rådfrågar syster som är blivande sjuksyster.

Vill kunna lägga upp bilder, men har tappat bort mobilkabeln så det är svårt. Har letat på minst fyra elektronikaffärer, men samtliga butiksbiträden har skrattat till lite chockartat när jag visat mobilen och sagt "OOjj, nejdu den där var läängesen vi hade inne..." Vet du var den kan finnas då? "OOjj, kolla med Teknikmagasinet, dom KAANSKE har den kvar..."
SÅ gammal är den inte.
Kameran är faktiskt jättebra.


Dags att leta upp en hälsokost.

RSS 2.0