En dag med snö och annat bra


Med Johan har jag simmat. Med Maria har jag byggt snögrotta. Och så har jag ätit hallongrotta och druckit choklad. Härligt!   Stövelsidan

  


Saker att se fram emot.

 

  • ABBA-festen på lördag och alla underbara människor i färgglada kläder
  • En av mina skåningar kommer hit i helgen, längtar
  • Mamma och pappa dyker upp om drygt en vecka (två saker förutom själva dom är räkmacka och IKEA)
  • Spelning 16 Mars
  • Min syster. Bara min.
  • Budapest med bra människor
  • Våren och sommaren
  • Stockholms-Nickelodeon
  • Astrid (som jag springer på/ser ibland men ännu inte lyckats prata ordentligt med)
  • Nästa gång jag får va med Johan

En kärlekslista. Tack för att ni finns och är så underbara med era liv!


Det finns så mycket att se fram emot

Det svider i mina ögon för jag är så trött. Men det är okej, för då känns mina kalla händer sköna mot ögonlocken. Sängen är sådär obeskrivligt skön som den bara är vid sällsynta stunder. Den demolerade tummen värker lite av att ha varit ute i kylan, det är verkligen kallt ute. Ansiktet vill liksom vända ut och in på sig själv när det blåser till. Solen skiner jättestarkt ibland, och sen snöar det igen. En fågel kvittrar utanför mitt fönster. Om ett par månader har vi kanske försommar.
Känslan av varm sand på kvällen.
När det blir vår ska vi åka Kållerado!Kaos och filmstjärna

Snökaoset har varit ett faktum idag. Inga spårvagnar har kunnat ta sig fram i staden. Kunde inte åka hem och har spenderat dagen hos Johan. Det är på något sätt skönt när man inte kommer någonstans, och vet att det bara är att stanna där man är, om man har ett bra ställe att vara på. Man kan ju promenera, men det var svårt att bara ta sig till affären!
Så vad görs en sån här dag? Jo, det spelas in musikvideo och det bakas och det umgås. En hel del skratt också, i Johans sällskap. Att spela in musikvideo fick mig att känna mig som en kändis, på ett bra sätt! Det är en lite barnslig känsla, som när jag stod och mimade till Spice Girls eller Hanson eller Layla K eller Aqua på mitt rum i mellanstadiet. Men nu mimar jag till Johans texter och det är nästan lika roligt! Och så springer man lite i snön och skuttar, det blir jättefint på filmen.
Sen bakade jag och Pierre chokladkaka. På halvfusk, men vi var bara ute efter sockret.
Melodifestivalen var inte så bra som förra veckan. Då hade jag Kalle Moreus låt i huvudet i två dagar.


.


When in kitchens...

Ett litet eko-tips!

Släng inte sura disktrasor! En minut i mikron räcker för att döda bakterierna som gör att det luktar!
Dessutom går det att tvätta vissa i tvättmaskinen, och till och med slänga i komposten. Läs på förpackningen!

Ha en fin dag.

När vi fick oväntat besök

Det var tisdag, det var kväll. Jag och Maria satt i köket och snurrade med våra tankar, det var helt tyst. Vi trodde att våra hjärtan skulle stanna av det extremt höga ljudet som ringklockan gav ifrån sig, vi var ju helt oförberedda! Eftersom vi tidigare har haft tråkiga erfarenheter av oväntade besökspersoner som ringer på samma ringklocka, är vi något betingade att bli rädda när det här ljudet uppstår. Jag smygar mycket försiktigt och väldigt tyst fram till dörren med titthålet, och tittar lika tyst igenom det. Ser ingenting. Jo, vänta, något svart längst ner i synfältet, är det Johan som sitter på huk och försöker gömma sig? Mycket svårt att säga. Maria kommer efter och tittar, "Vad fan, jag ser inget heller. Jo! JAG SER HONOM! OCH TRUMMISEN OCKSÅ!" Vi öppnar dörren och Maria skäller på Johan att han inte får skrämma livet ur oss. Men jag tittar på det svarta tunga som står på golvet.

Tadaaa! En BASFÖRSTÄRKARE!! TILL ARALSJÖN!!

"Vart har ni köpt den?!"
"På parkeringen vid Backaplan."

Nu kan vi börja spela.Ambitions


Musiktips:

ABBA - SOS
Donkeyboy - Ambitions
Rihanna - Russian Roulette
Spoon - Don't Make Me A Target
The Tough Alliance - The Last Dance


.


Igår idag senare

Idag skiner solen igen. Det känns lovande. Tulpanerna i köket som håller på att slå ut säger också att det finns en vår någonstans. Längtar till Budapestresan! Söderut! Min längtan till sommaren är primitiv och enkelspårig.
Igår fick jag äkta gräddglass av Johan, utan tillsatser eller annat skit. Bara vispgrädde, socker, ägg och jordgubbar/björnbär.. Ekologiskt! GOTT!
Den här tårtan väntade på mig och Johan i kylen igår, från Maria! Gull!Past saturday nightMusiktips:

Etta James - A Sunday Kind Of Love

Det är söndag, och det är kärlek i luften.
Utomordentligt.

.


Mina kalla händer och mitt upphettade hjärta

Ibland är det så, att jag tänker på att vara väldigt försiktig med att klaga. Negativ energi är inget för mig egentligen, jag vill må bra och det gör jag av positiv energi.
MEN. Det finns undantag när det inte känns som att det finns så mycket energi att leva av. Och det är inte alltid en är manisk.
SÅ. Jag är trött på den här vintern. Den är kall och ihärdig och envis och hal och grå och väldigt ful på vissa håll, typ spårvagnsstationerna. Och fy vad jag frös idag, hade inte alls lust att promenera, kände att det skulle en egentligen må bra av. Men det var för kallt och halt. Häromdagen var solen här och jag blev så lycklig, men det känns nu lite som att vintern bara retades när solen värmde mot jackan och mitt vita ansikte. Hoppades på att fräknarna skulle träda fram.
För att hålla värmen: Dricka thé med nymalen kardemumma, tänka på att mamsen och pappsen snart beger sig hitåt, gå på second hand-butik och få hjärtsnörp av allt fint porslin, krama Johan, prata i telefon med någon som värmer hjärtat (så länge att telefonen värmer örat), planera temafester och kostymer, se på One Tree Hill (inte alls bra för den positiva energin, men alla har väl sina droger?), tänka på förtjusande vänner utspridda i världen, äta godaste salladen som Jacob gör, rosta bröd från Steinbrenner&Nyberg, läsa klimatsmart tidning. Och dricka ännu mer thé.Gotländskt thé och Klintehamnsk honung. Himmelsk honung, den bästa.
&
En underbart färgglad burk jag fick av mamma.


Längtar och försöker nöja mig i nuet. Går det? Allt är möjligt.


Something special

Två söta allvarliga pojkar.
Klorluktande händer och svensk pop

Har idag simmat 1200 meter! Det är så himla skönt att bada när man inte har gjort det på länge.
Ambassadörsutbildningen är klar, jag är nu stolt Eko-ambassadör för Konsumentföreningen! Det var en fantastiskt inspirerande och glädjande kväll. Alla var så trevliga och glada, all information var värdefull och motiverande.
Imorgon kanske det blir Almedal-releasefest. Det var alldeles för länge sen jag var på en livespelning, sist spelade jag nog själv! Det börjar verkligen bli dags, tror att jag kan behöva lite glad Göteborgspop!

Idag blir musiktipset Aralsjön. Dom är skitbra, ni måste lyssna på dem!


Kram!

En dag i tegelbyggnaden.

Ett stort grattis till min syster Emilia som fått godkänt på första skrivningen på sjuksköterskeutbildningen! Hon kommer att bli en fantastisk sjuksköterska/barnmorska.

Lyssnar på Etta James, dricker rooibosthé och tar tag i livet. Har läst Marias Camino för att bli ännu mer peppad till miljötänket. Ibland dippar jag lite, men det är lätt att bli motiverad om man läser lite om hur andra resonerar. Ska strax gå in på platsbanken och kolla efter nyinkomna jobb. Ikväll är det del 2/2 på ambassadörsutbildningen för Konsumentföreningen Väst, själva Ekologi- och hälsadelen. Hoppas att det blir kul och proffsigt på riktigt!

Min vän Daniel aka Trummisen sa häromkvällen en fin sak:
D: håller upp en flaska Ecologica -Det här var det billigaste vinet!
Jag: -Nejdu, jag köpte ett som var 10 kronor billigare!
D: -Det billigaste ekologiska alltså.
Touché. Där var du vass.

Bilder från gårdagens semlebakning i den lutande lägenheten:


Jacob gröper ur och gör plats för chokladmandelmassan.


Små och mättande och goda! Citronvatten var perfekt till.
 

Fred.


I even sound sweeter when I talk!


Musiktips:

Etta James - Something's Got A Hold On Me

Helt fantastiskt! Utlovar glädje!


For all I know of you nowMusiktips:

Keane - We Might As Well Be Strangers

Den känns alltid.


Fett med tumme

Har en tjockistumme som ser ut som en prinskorv. Kan vicka ytterst lite på den. Så fort jag tar av bandaget eller plåstret så börjar den gråta. Den vill bara gömma sig. Och det är svårt att diska. Skulle varit bättre om jag var som Johan och var vänsterhänt men kunde använda båda händerna lika bra. Men nu blir allting liksom krampaktigt. Jag är lite upptagen av att tänka på min tumme.

Tomorrow, my mom i coming to visit me!Fred!

RSS 2.0