Like a stream down the mountainside


Musiktipset idag då:

Kings Of Leon - Revelry

Wow! Vilket band! Har inte hört dem förut, men det är ju kvalité!
Många bra låtar, men denna fastnade jag extra mycket för. Texten och
soundet är underbart.

Enjoy!


.

Djupdykningar i boken på balkongen

Efter några dagars intensivt studerande kan jag nu konstatera samma sak som Lotta på Bråkmakargatan - Jag kan så mycket! Det är så skönt! Tentan kommer gå bra.

Sommar sommar sommar, solen skiner idag med!


.

Plugghäst fram till Valborg

Jag och hunden börjar få känslor för varandra. Tacka Johan för det? Litegrann. Jag har börjat prata med henne (hunden), och häromdagen när Johan satt på golvet och försökte kommunicera med henne (tror inte han vann mycket respekt där, men det brukar i de flesta fall inte vara det han är ute efter) så klappade jag om henne ganska ordentligt. Otroligt nog blev jag inte mindre respekterad för det verkar det som, för efter det kan hon inte släppa mig. Hon är mjukare, följsammare och inte alls lika stirrig.
Och hon väljer mig framför matte! När jag och matte sitter vid varsin dator - då ligger hon vid mina fötter utan undantag! Hon följer efter mig vart jag än går i lägenheten. Det mest förbluffande är att jag börjar tycka om det.. Hon e bra go asså!
Visst är det intressant att läsa om min relation med hunden? Kanske inte, men jag är psykologskadad.
På tal om det så har jag tenta på torsdag, ja precis: På V a l b o r g s m ä s s o a f t o n. Klockan 17-21. Jaaaaaaa! Som sambon så fint påpekade så missar jag kortegen, som ska vara så Göteborgskt som inget annat förutom Liseberg.
Men positivismen ska få segra, så nu vänder jag på det. Eftersom tentan börjar först vid 5 hinner jag få en lång sömn, och sedan fräscha upp hjärnan inför kunskapstestet.

Varför säger man "plugghäst"? För att hästar är stora och plugghästen "pluggar stort"? Well well. Jag pluggar som en häst idag. A lot alltså.


.

Som Maia Hirasawa sa...


I just wanna go south again
In the fresh air where I don't pretend
Where I write music all day long
Only the cows can sing along la la la

I just wanna go east again
Have my sisters here and
see all my friends
Where I can play the piano all day long
And for my window the wind sings along

They say your heart is where your love is
But mine is in a different place
It's not that I don't love you
I'm so sorry
You should know I do my best
Here in the west
Here in the westAtt bli förvirrad över vad Hemma är.


Så länge våra hjärtan slår

Så har jag sett Florence Valentin också! Det är inte klokt vad jag skulle kunna lyssna sönder mina öron i den här stan. I'm lovin it. Hur ska jag kunna åka hem när jag bara kan föreställa mig vad som väntar i sommar?

Och solen lyser och lyser och lyser och jag blir fräkning. Underbart!

I'm your socialworker


Musiktips:

Glasvegas - Geraldine

Kärlek.


.

Hold me tight, like a gun

Jag är så bra på psykologi. Jag är så klok. Det är inte klokt. Klarar den här kursen galant! Trist att jag inte fattar det förrän efteråt bara, eftersom så mycket stress byggs upp inför moment där jag inte vet vad som förväntas av mig.
Men. Jag är klok!

Har sett Molotov Jive på Sticky, och det var jättejättekul. Dom var så bra och sparade den bästa låten till sist. Som vanligt på Sticky blir alla helt utflippade och släpper allt. Jag älskar dessa remixar med James Brown och Offspring, och annat otippat. Hade dessutom en härlig blandning i sällskapet, Gotlänningar; Göteborgare, Ale-bor, Göteborgare/Gotlänning.

Börjar längta efter mammsen.

Help me undo these chains my love


Musiktips:

Ryan Adams & The Cardinals - Evergreen

Mysigt, avslappnat, skönt och framförallt vackert.


.

Nu har jag bestämt


Har skrapat knäna på asfalt. Gårdagskvällen hade sommarluft, varmt liksom. Mamma har sett tre citronfjärilar. Så nu är det sommar har jag bestämt.


Easy as a plate!

Knaster i psyket?

Har varit i skolan många timmar idag. Förmiddagen var lite seg, fortsatte med evolution. Men eftermiddagen var en ren och rå genomgång av några psykiska störningar. Så nu känner jag till det mest generella om följande:


Paranoia

Schizoid
Schizotyp
Antisocial
Borderline (EIP)
Histrioni
Narcissism
Undvikande
Osjälvständig
Tvångsmässig

Sjukt intressant! Psykologi är så underbart maffigt.


.


Is it forbidden to say the things I say?


Ett musiktips kanske?

Eva Eastwood - 21th Cestury Jesus

Älskar plinkandet från elgitarren med det självklara soundet.
Riktigt bra låt från en skiva som håller hög rockklass, Well, well, well.
Lyssna!


.

Som Steve Miller sa...


Wide river, carry me back home
To the place I love, that I call my own

And we can run like a river to the setting sun
Run like a river that has never been one
Run like a river that will always be free


.

She runs like a river


Äntligen! Igår såg jag Markus Krunegård live. Han var skitbra live, och hela bandet var skitbra. Det var rätt.


Idag är det så dimmigt att jag knappt ser kyrkan genom fönstret. Men så går det tydligen om man slösar med solen. Kom snart igen.


.

Vååår!

Hade tenta i söndags som jag skrivit redan. Och att man lägger tentan på en söndag kan jag förstå, men hallå. Man lägger bytet till sommartid natten till en söndag för att folk oftast inte ska göra något viktigt på söndagar (jämfört med övriga veckodagar). Det är ju som upplagt för att missa tentan här! Det var obehagligt nära må jag säga.
Men jag hade turen på min sida den här dagen. Jag hade ju såklart glömt sommartidsdetaljen, eftersom jag bara hade hört det i förbifarten på radion någon vecka innan. Inte ett knyst om det sedan dess. Men iallafall, jag vaknar en timme innan väckarklockan och går upp eftersom jag tycker att jag likagärna kan äta frukost i lugn och ro, och titta över anteckningarna lite extra. När jag tror att jag har lite drygt en timme kvar och har sölat mig igenom frukosten eftersom tid finns, så ringer Johan. "Du vet att det är sommartid va?" "VA?! VAD ÄR KLOCKAN?!" Var tvungen att halvstressa till tentasalen, men jag kom i tid! Tack Johan för att du missade tvättiden och kom på varför.
Och tentan gick riktigt bra!

Annars är det nog minst lika soligt här som i resten av Sverige. Varmare än hemma på Gotland, och det är jag ju såklart väldigt nöjd med. Spenderar så mycket tid som möjligt i solen, vårkänslorna lever livet i mig. Krokusarna blommar så mycket de kan.
Ny kurs som kallas Socialpsykologi (hör bara på det intressanta namnet!) och ny lärare som faktiskt tillämpar humor aktivt i undervisningen. Äntligen!


This town is big enough for both of us.


RSS 2.0