Liten inflikning.

Kommer inte missa nästa styrelsemöte med Eco Fashion! Skulle varit i går men en blev sjuk, så nu är det framflyttat. I'm still in the game! Tjoho!!


Om de där vännerna jag inte träffat på länge

Har ganska ineffektiva dagar på ön. Kollar Julkalendern, lite Nurse Jackie, gör lite julgodis eller någon maträtt, äter lite, pratar i telefon, kollar Facebook, läser bloggar, kollar tv, pratar i telefon igen. Känns lite konsigt att bara va här och inte göra så mycket. Men eftersom begravningen var i lördags och julhelgen är på ingång först nu, så blir det några mellandagar här. Mamma och pappa har jobbat, men Emilia har haft en del tid för mig. Annars märks det att mina vänner från gymnasietiden har flyttat iväg. Utflugna till Sveriges (och Norges) städer, även jag. Tror dock att ett par av dem borde ha hittat till ön nu, så dem får jag jaga rätt på så småningom.
Men några ska inte ens hem till ön över julen, och då märks det att vi börjar bli så himla vuxna. Lite tråkigt skulle det kunna tyckas (och det tycker jag ju faktiskt till viss del), men brukar vi ha tid att träffa alla under julen då? Nej. Blir inte av. Så jag är glad att vi väljer nya sätt att fira jul på, med nya människor på nya platser. För att det känns rätt och nytt och spännande. Och det är härligt att längta till Gotland! Och till människor! Ni verkar inte alls tråkiga kära vänner, ni verkar ha det bra. Det tycker jag är fint.
Imorgon: umgås med människor i grupp. Längesen. Ska bli härligt. Äta goda kakor.
Peace.

Olja och tryffel och kärlekslängtan

Sitter med en oljeinpackning i håret, en vecka sen sist och då är det dags. Tar olivolja och någon droppe eterisk olja som finns hemma, och masserar in det i håret. Sen får det sitta, gärna en timme. Tvättar sen ur med schampo ett par gånger, och håret håller sig rent i en vecka om jag inte har mössa på mig varje dag. Det är skönt, bra för håret och huden, avslappnande, lindrar huvudvärk och doften är underbar. Och bra för miljön eftersom håret inte behöver tvättas varannan dag. I like.

Har gjort vit chokladtryffel idag, med smak av rom, lime och kokos. Typ karibisk smak alltså. Helt jävla underbart för att uttrycka mig korrekt! Höll på att svimma när jag smakade först! Smeten blev rinnigare än jag tänkt mig så jag spritsade den i knäckformar istället. Det får funka det med, nu står de på terassen och stelnar. Pappa is going to love them. Egentligen kan jag inte på nån som inte skulle love them.

Snart är det julafton. Snart får jag träffa Johan. Will be awesome.

Gamla namn på nya människor

Har sett sista avsnittet av Våra vänners liv. Det var riktigt bra. Och lite för nära ibland. Men resten var bra. Drack också mycket kaffe till, så då blev jag ännu mer skakad. Gillar verkligen Folke, han är fantastiskt gullig och så heter han ju som min farfar gjorde. Ett gubbnamn på en liten pojk. Bra tycker jag.
Annars, förvirrad, mycket drömmande både sovande och vaken, funderingar, bearbetning, känslor, trötthet, mycket av mycket. Men det luktar gran hos oss. Det är härligt.

Alldeles tjock. I huvet.

Gör inte mycket. Sitter mest i soffan. Varit och handlat massa mat idag hos pappa, skönt att gå runt i lugn och ro på morgonen när det bara är någon gubbe och tant i butiken. Vara på Gotland och göra anonymt vardagsprat, som inte känns lika anonymt som i Göteborg. Det är lättare att lyssna här.

På sätt och vis är det lite rastlöst att inte ha nåt speciellt att göra, hade gärna haft sällskap av en katt eller hund här hemma. Men det är verkligen jätteskönt att det knappt finns några krav på mig, för jag orkar ju inte umgås med nån annan. Är förkylningstrött och tjock i huvet. Bearbetar helgen. Men hoppas att Astrid kommer snart, så vi kan roa varandra.

Kanske tar mamma och jag in granen ikväll. Gör lite julmat. Kanske.
Har drömt om stringhyllor inatt.

Önskelista


Att Tom Petty kommer till Sverige nästa år, och att hela familjen åker och lyssnar.
Att hela familjen får vara frisk och må skitbra.
Att Ekotextilprojektet går skitbra.
Att jag och Henrik spelar in skitbra musik.
Att jag och Johan får en skitbra lägenhet.
Utveckling i mig själv.

Gråteksem

Dags att snyta sig igen. Har blivit så himla förkyld idag, flåsar med öppen mun för att få syre, väldigt fint. Kanske bra att Johan inte är här just nu. Fast han hade nog bara klappat mig lite på armen och sagt att jag är gullig ändå. Tänk att det blev så bra med Johan och mig, vem hade trott det? Tja, våra mammor kanske. Dom tjatade på sina egna speciella sätt om att det nog skulle va bra om vi blev ihop ändå, och "det blir ni nog tillslut". Va bra att dom hade rätt.

Var på mitt livs andra begravning igår. Fan va jobbigt det är. Skönt att få trösta. Skönt med utrymme för sorg. Jobbigt att gråta så man får eksem i ögonvrån. Mamma höll ett väldigt fint tal om sin lillebror, jag beundrar henne verkligen för det. Skönt att få skratta under stunden i församlingshemmet, och skönt att känna att det är viktigt att skratta då. Och verkligen tillåtet.

Är så absurt trött idag, dels på grund av förkylningen och kanske också för att den här begravningen är över. Slappna av lite mer, landa på ön och komma längre bort från jobbmarathonet jag levt i senaste veckorna. Höll på att somna över matbordet förut som jag gjorde när jag var typ ett år. (Finns dokumenterat på film.)

Tack Mia Skäringer för blogglusten. Jag gillar det igen. Hoppas du gör det snart också.
Dags att snyta sig igen.

En stund senare.

Har lugnat mig lite nu, druckit kaffet som blev bra med mamma, pappa och kusin Calle. Pratat musik och Rocky, alla känner att de har nåt viktigt att säga. Det gillar jag. Har också kollat roliga youtube-klipp, det lättar alltid upp ett irriterat sinne.
Pappa knäppte nytt på Buford Pope, det är så klockrent. Mamma stryker Calles kavaj, vi ska på begravning. Det är därför känslorna beter sig skitkonstigt i min obalanserade kropp.

Vill ägna ett stort varsitt tack till Mia Skäringer och min älskade Johan. Mia för att hon skrivit den fantastiska boken "Dyngkåt och hur helig som helst". Johan för att han gav den till mig i julklapp. Började läsa igårkväll och nu är den snart slut. Vill inte att den ska ta slut, men samtidigt orkar jag snart inte mer! Suger in varje ord hon skrivit men det är så mycket känslor och igenkänning. Tankar om mitt liv. Uppmaningar att ta vara på det. Tacksamhet över att mina närmaste lever. Förmåga att skratta åt absurda situationer.
Som en kär vän skulle sagt; Skratta åt dig själv och din värld, det gör dig fri. Tack Maja för att du finns.

Irriterad och irriterande.

Irriterande saker med att komma till Gotland:

Ingen supersnabb Pierre-dator som vet vad den gör.
Kaffebryggare och elektrisk kaffekvarn, det blev bara kaffesump och slöseri med allt. I like it the manuella vägen at home.
Diskmaskin som skadar
Konstiga drömmar, dålig sömn, för lite sömn
Ingen Johan
Bananflugorna är om möjligt ännu mer irriterande här. Hur kan dom lockas av min morgonandedräkt? Vad ska dom in i min mun och göra?

Oh yes, i am a spoiled annoying kid right now. Det bara blev så. Annars är jag glad över att få kramas med mamma och pappa igen. Att dom lever och är friska. Är stolt över att pappa är fascinerad (och nästan stolt) av sina hörapparater. Har gjort nytt kaffe så nu ska vi smaka.

RSS 2.0