En väldigt vit jul!

Oj vad det snöar! Solen skiner också på grannhusens fasader. Det har fallit två decimeter till över natten, men jag ser knappt någon skillnad. Jag älskar snön! Det är så ljust och fint och kallt och TYST. Att ta på sig mjukisbyxor, stickad tröja, raggsockor, termobyxor och tjock jacka och mössa och vantar, skotta snö och pulsa omkring i trädgården.
Igår hade vi familjens julafton eftersom alla inte är hemma den 24:e. Till och med Johan pep hit för att kramas med mig och mamma. Det sägs att snön ska försvinna på julafton, men på det här viset fick familjen Johansson en vit jul! Framåt kvällen beordrade jag mamma att rota fram allt tyg jag fick klippa och sy i. Och vad tyg vi hittade! Dessutom rotade hon igenom klädkammaren efter koftor och klänningar som kunde tänkas passa mig, och fär fanns det riktiga fynd. Saker som farmor och mormor gjort, och klänningar mamma haft. Och en gammal underbar skinnväska från Marocko.

Inget musiktips idag, jag lyssnar på snön..

En trött människa, och en snabb.

Gick upp tidigt för att tvätta inför hemfärden. Var nere sent igårkväll för att kolla att tiden var ledig, och det var den. Kunde dock inte boka eftersom Maria redan använde våran plupp till en annan tid. Så jag gick upp i mörkret i morse, slet ur sängkläderna och smög ner i källaren. Någon hade varit snabbare (eller piggare) än mig; upptaget. Fan.
Så nu sitter jag här, trött som jag inte varit på länge, med en hög smutsiga kläder och sängkläder. Hade planerat dagen väldigt bra, men det blir ju sällan som det var tänkt.

Repet igårkväll gick faktiskt bra. Bästa sedan Bosse var här. Hade en ny taktik för att inte tröttna efter en halv minut: tittade knappt på basförstärkaren utan gick direkt på elgitarren. Och så spelade vi. Mycket roligare!
Nu knäpper jag på lite musik i stället, kanske blir det Vapen & Ammunition. It's been a long time.


En blå himmel.

.

En obussig chaufför.

Det snöar i stan. Väldigt fint att titta på när man simmar 1000 meter på badhuset, för det har jag gjort idag! Kom på att jag inte har gjort ett ordentligt träningspass sedan jag flyttade hit igen, och det är faktiskt lite pinsamt. Förra terminen gick jag till gymet tre gånger i veckan, så vältränad jag var då.
Bussen var taskig idag, just när jag inte ville gå hem för att jag hade slagit i foten. Busschauffören bestämde sig för att vända i en kraftigt trafikerad korsning och köra åt andra hållet i stället, av en onödig orsak jag inte orkar förklara. Och precis när han vände åkte rätt buss förbi oss, och nästa skulle komma efter kanske 20 minuter. Så alla fick kliva av och gå hem, vilket som sagt hade varit okej för mig om jag inte haft ont i topp och tå.
Men jag hade ju mitt kaffe..

An awesome taste in music


Lite musik att börja dagen med:

Navid Modiri - Kung Midas
Lady Gaga - Bad Romance
Whitesnake - Fool For Your Loving
Muse - Hysteria


There's your good start!


.


En prickig kopp och en längtan till en ännu större stad

Sitter i ett fantastiskt kök. Stolarna och bordet är turkosa och rosa. Det finns massvis med fina nya och gamla burkar med godsaker i. Två diskställ, ett rosa och ett med kaninform. Världens godaste knäckebröd, det bästa jag någonsin ätit, fantastiskt beroendeframkallande i en burk jag fått från farmor, och hon hade också knäckebröd i den. Prickiga koppar som man kan dricka alla olika sorters te i. Our kitchen is awesome!
Ska till skolan snart och lyssna på jazz. Borde kanske vara glad över att jag går världens slappaste kurs, men det har blivit så väldigt tråkigt på sista tiden.
På lördag är det inflyttningsfest (nästan tre månader efter att vi flyttat in). Ska bli bra.
Har faktiskt börjat dricka kaffe. Det trodde jag inte att jag skulle göra, men en latte då och då känns faktiskt välgörande. Och det är ganska gott.

Dagens visa: Tom Petty & The Heartbreakers - I Need To Know. Viktig låt!
Finns en skiva som heter Anthology: Trough The Years och den är grym. Available on spotify.

Behöver spendera ett par tre veckor med Nickelodeon (inte tvkanalen, utan bästisen). Skulle sitta fint med en resa till Viet Nam med henne och mammsen och pappsen. Dom åker på julafton och jag vill också!! Det är konstigt att dom ska göra något utan mig. Men med varandras sällskap kommer de få det fantastiskt, i ett underbart land med avslutning i underbara Hanoi. En av de mysigaste städer jag varit i. Väldigt väldigt mycket längtan.

Oj nu blev det lite bråttom.
Kram kram.
Fred över er.


.

En kristalldag

Vaknade till en tyst lägenhet. Sen hörde jag den hostande kvinnan ovanför. Tittade ut genom fönstret, tänkte "Yes, sol idag igen!" Sedan såg jag också hur träden utanför var täckta i tjock, vit frost. Solen skiner och himlen är blå, luften är som en osynlig snökristall. Jag känner den, andas den. Klockan är halv ett på dagen och frosten är kvar. Det är så fint!
Köket är så kitschigt det bara kan bli. När jag såg färghinkarna Maria släpat hem blev jag lite chockad, men nu är det bara kul. Och fint. Har klippt håret av min roomie, det blev riktigt bra.
Har hört en låt från kommande skivan. Det var fantastiskt, det blir så himla bra! Jag är så nöjd! Får se hur resten av låtarna blir, men Henrik är så himla duktig. Och vi också.


Ska ut och andas.


.


RSS 2.0