Lively up yourself

Häromdagen var jag inne på Solkristallen i Visby. Hittade en astrobok för Lejonet, som jag är född i. Där stod massa om kärlek, karriär, familjeliv och allt det där. Under kärlek stod att jag passade bäst ihop med vattumannen och stenbocken har jag för mig, och det fick mig att börja tänka. Jag har en benägenhet för att falla för människor som är födda i kräftans tecken! De fem senaste personerna jag varit mer eller mindre förälskad i är kräftor.

Duckface

Typ samma idag som igår. Det opererade området har intagit en gråblåaktig färg. Kan äta fast föda. Det går inte mycket bra på TV på förmiddagarna. Börjar bli sugen på att göra något, men när man inte orkar..
Sitter och lyssnar på "Klaras Knyttblandning" som jag fick av Signe i studentpresent. Hon vet vad jag gillar för musik. I och för sig är en tredjedel av alla låtar från James och Karin, men det är inte fy skam!

Jag är en liten fjärilslarv


That was that, that.

Nu är det gjort. Operationen är avklarad. Det gick ganska fort faktiskt. Tror att det var över på ungefär en halvtimme. Kirurgen heter Göran och sa glatt när jag kom in, "Är du redo för världens minsta kirurgiska ingrepp?" Kände mig inte så redo, men hade inte heller så mycket att välja på. Och nu jag sitter här med "illamående och dåsighet" som det så fint står på förpackningen på Citodonen. När jag pratar låter det som att jag försöker härma en full person. Det är inte mysigt med stygn i munnen. Don't try this at home.. Jag är ständigt hungrig och lever på yoghurt och nyponsoppa.
Jag har inga planer på att göra om det här.

Igår kom mina föräldrar hem från en blixtvisit hos min morbror i Bryssel. Har haft en trevlig helg här hemma med Pillan, och de har också haft det trevligt. Skönt att få spendera lite kvalitetstid med sin flickvän.
Hörde att det gått väldigt vilt till på Sudersand på midsommar, så det kanske var bra att vi inte åkte dit. Vi hade det bra hemma hos Maja istället, med god mat och härliga soliga människor. Blev en lång sväng ute på landet när vi åkte hem framåt midnatt. Johan och Amanda skulle hem, och Etelhem ligger inte precis på vägen till Klintehamn och Fröjel. Ett tag var Jacob och jag på väg att bli lite vilse vid Lojstahajd någonstans. Men tillslut släppte han av mig vid Konsum.

Emilia har laddat ned 80-talet med Pontiak på mobilen.

Over and in.

Bonehead's Bank Holiday

Oasis kan liksom räcka en stund.


You know I need a little break
To get away for a holiday
So I can see the sun
Cos in the sun they say it's fun
If you can get some
Well I could take a train or a boat or an aeroplane
Or I could steal a car
Cos in a car you can go far
Just depends on what kind of car you are

La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la
What kind of car you are
La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la

I met a funny looking girl
On a crowded beach in Spain
Her name was Avaline
She said she came to Spain to have a good time
But she was with her mum
Who had a face like a nun in pain
She said her name was Dot
She didn't half talk a lot
I couldn't tell if she was mad or not

La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la
La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la

Don't you know - I should have stayed in England
On my polluted beach - with all my special friends
Don't you know - I should have stayed in England
With my big house and my big car
And all my friend are there at the bar

La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la
La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la

You know I need a little break
To get away for a holiday
So I can see the sun
Cos in the sun they say it's fun
If you can get some
Well I could take a train or a boat or an aeroplane
Or I could steal a car
Cos in a car you can go far
It just depends on what kind of car you are

La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la
What kind of car you are
La, la, la, la, la, la, la, la, la, la, la

If not for you

Nu är det än en halvtimme kvar tills du kommer. Det kunde man inte riktigt tro, men med logiskt tänkande kan man komma en bit.

Den där frågan, som inte verkar vilja sluta frågas. Men med lite logiskt tänkande så inser man snart att den faktiskt kommer att göra det. Just den iallafall. "Vad ska du göra till hösten då?" Jag kan faktiskt inte erinra mig hur många gånger den ställts den senaste veckan. Eftersom jag inte är nöjd med svaret är det lite jobbigt att höra den, nästan malande. "Jag vet inte... Nej. Inget bestämt, nej." Jag kanske borde hitta på ett idylliskt svar. "Jag ska flytta till skåne med min flickvän och mina vänner, och gå på en folkhögskola där jag ska spela musik hela dagarna... I Tomelilla, ja där är det fint, Österlen.." Nej seriöst. Jag vill. Men riktigt så enkelt är det inte.

The times they are a-changin'. Dem kallar det utvecklingskris.


image5

3 Juni 2007, Studentbal.
Klara och Jim, mongokompisar.The importance of being idle

Ännu en lyckad studentskiva avklarad. Den sista är idag, och det är hos Anna. Ingen spelning där, och det är ganska skönt. Har erhållit en mycket utförlig vägbeskrivning med bland annat skyltar till Dans och Gräne och röda staket. Men jag tror inte att jag orkar cykla i den här blåsten. Om det varit vindstilla och kanske lite solsken hade jag gärna antagit utmaningen.

Annars latar jag mig faktiskt ganska mycket. Kanske i väntan på bättre tider, men jag vet att man får göra sina bättre tider själv. Hjälper inte att sitta framför teven och glo med halva familjen. Så jag gick och satte mig vid datorn istället, vilket inte är mycket bättre. Men jag flyttade mig, och det är positivt. I vanliga fall, när jag inte lider av saknad och separationsångest brukar jag flytta mig någon annanstans. Typ ut i trädgården eller upp och städa rummet eller cykla eller något annat nyttigt. Och Inte går det att åka gratis buss längre.

Nej nu ringde Maja och sa att vi skulle åka till Anna, så det blir bara att borsta tänderna och klä sig lite anständigt och sticka iväg på stålhästen.
Over and in.

You're gonna bring yourself down

Ikväll ska jag hem till Maja. Den tredje studentskivan i ordningen, och man börjar bli lite sliten av alla sena kvällar, sötsaker och oförmågan att kunna sova på morgonen. Var hemma hos Johan igår, där vi också spelade, precis som här hemma i förrgår. När Johan och Amanda spelade "duetten" blev jag minst lika rörd som vanligt. Och Amandas nya låt var fin.

Fyra dagar. Jag saknar dig inte mindre.

All this talk of getting old
It's getting me down my love
Like a cat in a bag, waiting to drown
This time I'm comin' down

 
Frida och Maja. 


I put it behind me

Ikväll blir det studentskiva. Har varit så virrig på sistone att jag har glömt bort att bjuda folk. (Offentlig ursäkt.)

Har fått en jättefin silverring av min älskade syster, med en diamant på! Väldigt fin design, jag blev jätteglad! Har också fått två set med bestick av ma & pa, välbehövligt.

Min älskling är i Hultsfred. Jag saknar dig, Obviously.image2
En väldigt vacker Anna.I got soul but I'm not a soldier

Sing of the happy day of graduating
Oh, let us rejoice in the spring of youth
Still our hearts beat, strong and true
And the brightening future is ours

Yet, no storms
Living in our minds
Hope is our friend
And in it's promises we trust
as we tie alliance in the grove
where the glorious days germinate
where the glorious days germinate
Hurray!

En liten översättning i brist på annat att göra.
Jag tog studenten igår. Jag tog studenten igår. Det var en fantastisk dag, jag var verkligen lycklig! Har gått och väntat på att jag skulle glädjas över det, och igår kom det. Stunden innan, under och efter utspringet kan inte beskrivas i ord. Överväldigande, minst sagt.
Nu väntar fem stycken studentskivor.

Känns inte som att så mycket har förändrats ändå. Livet har tagit en annan vändning, men det känns mest som att det är onsdag. En vanlig onsdag, mitt i skolveckan. Ledig, som vanligt.

Torka tårarna, min vän. Dry your eyes, mate.

All these things that I've doneimage1
Bilder säger mer..

RSS 2.0